Vyhledej
Zvičina > Sport > ostatní sporty

Mrazivé počasí přeje ledu - na rybníku, asfaltovém hřišti i venkovním ateliéru

Redakce / 21.01.2016, Královédvorsko
Množství sněhu místním sjezdovkám stále nepřeje, ale voda ve volné přírodě si užívá své pevné skupenství - a my s ní. Kromě bruslení na rybníkách či kluzištích se nabízí i ledový sochařský ateliér - přímo na rybníku.

Zamrzlé rybníky

Déletrvající mrazy atakující hranici deseti stupňů bývají zárukou dostatečně silného ledu na vodních plochách. Největší ledová plocha - Lipno - stále ještě čeká na zesílení ledu, ale menší vodní plochy už lákaly nedočkavce na Královédvorsku během již od pondělí. Záruku, že se nepropadnete, vám nedá nikdo, ale dohled kamarádů na ledu či břehu je zárukou alespoň rychlé pomoci.

Mezi vyhledávané vodní plochy vhodné na bruslení patří asi každý rybník ve vsi - jen příkladem třeba malý Podharťský rybník, poměrně velký rybník Dubina v Bílé Temešné a také Labe - klidnější část nad přehradou či loděnicí ve Dvoře. 

Dejte nám vědět, pokud máte aktuální informace o tloušťce ledu na ledových plochách ve vašem okolí. 


Led na asfaltových plochách

Další možností je bruslení na zaledněných asfaltových plochách. Takto vznikla kluziště například u základní školy v Bílé Třemešné, v Dolní Brusnici nebo v Hořicích u ZŠ Na Habru. Všechny jsou tento týden již v provozu.

Přístup na tyto plochy je bezplatný a volný pro širokou veřejnost. Některé disponují i umělým osvětlením a užít si ji tak můžete i v pozdějších denních i nočních hodinách. 

Pokud víte o dalších podobných kluzištích na Královédvorsku, dejte nám o nich vědět - třeba do komentáře.


Zimní stadion ve Dvoře Králové

Zimní stadion nabízí možnost bruslení pro veřejnost každý den v rámci bruslení škol (většinou dopoledne do 14:30 hod.). O víkendu se mohou dospělí naučit bruslit v rámci sobotní školy od 9:15 do 10 hod. 

V sobotu 23. ledna je klasické veřejné bruslení od 16:30 hod do 18 hod., 

v neděli 24. ledna od 14 do 15:30 hod. 

Bruslení s hokejkami tento víkend v rozpisu není, ale příští víkend se na něj můžete opět těšit. 


Ledosochání na dobrovodském rybníce u Hořic

Tam, odkud pochází výborné dobrovodské kyselé zelí, tam mají také nadšence s pilami.  A ti právě tento víkend budou konkurovat sochařskému umění kamenickému v Hořicích a budou sochat z ledu dobrovodského rybníka. Pár soch tam můžete zahlédnout již nyní, ale menší občerstvení vám na místě zpříjemní kochání po sochách v pátek od 15 hod a potom celý víkend, vždy až do tmy. Pokud tuto akci navštívíte, pochlubte se nám s fotkami - přes náš fcb profil či email: info@kralovedvorsko.cz.

Související články
Kurzy bruslení pro dospělé nebo skoro dospělé 2015/2016
III. ročník Memoriálu Karla Diviše v krasobruslení
Chladící technologie na zimním stadionu je z roku 1968-69. Už přesluhuje.
Vaše komentáře

Přečteno 259x