Vyhledej
Zvičina > Sport > florbal

Nová florbalová sezóna ve Dvoře Králové začíná, novinkou je družstvo žen

Redakce, / 16.09.2023, Dvůr Králové nad Labem, florbaldknl.kralovedvorsko.cz
Prázdniny jsou minulostí, děti se vrací do školních lavic a oddíl florbalu TJ Sokol Dvůr Králové nad Labem vítá novou sezónu, se kterou se pojí mnoho novinek. Zejména pak rozšíření členské základny, díky které letošní sezónu startují v dospělých kategoriích 4 týmy a v mládežnických dokonce o jeden více. Pojďme se na to podívat.

FOTOGALERIE - Nová florbalová sezóna je tady

I díky úspěchu mužů v loňské divizní sezóně vzrostlo povědomí a zájem o florbal. 

Na tomto základě byla pro ročník 2023/2024 otevřena tři mužstva – A, B, C. “Áčko“ nadále pokračuje v celostátní soutěži, doplněné o několik nových i staronových tváří. Týmy “Béčka“ a “Céčka“ budou sloužit jednak jako prostor pro rozvoj a zdokonalování mladých nadějí a pak také pro hráče, kteří už „mají své odehrané“ a nechtějí florbalu věnovat tolik času.

Absolutně skvělou zprávou je fakt, že zastoupení v dospělém florbale budou mít i ženy. Nově otevřený celek jen podtrhl snahu klubu o rozšíření našeho sportu mezi něžné pohlaví a dává tak šanci mladým dívkám postupovat napříč kategoriemi a trenérům možnost je v budoucnu udržet v našich barvách.

V chlapeckých kategoriích se můžeme těšit na dorostence, starší žáky a žáky mladší. Tímto se nám podařilo vytvořit strukturu postupného rozvoje od nejmladších až po ty nejstarší. Kategorie elévů bude otevřena i letos, ovšem ti nejsou přihlášeni do žádné oficiální soutěže a turnaje budou hrát formou jednotlivých dohlášení.

Rozšíření se koná i v dívčích řadách. Po velkém červnovém úspěchu na Českolipských hrách začnou dívky svojí první sezónu v kategorii starších žákyň. A díky spolupráci s DTJ Trutnov, Sokol získal možnost zachovat mladší žákyně.

Za skvělé časy florbalu v našem městě je nutno poděkovat lidem starající se o klub - za jejich čas, úsilí a chuť k této práci. Jednotlivým hráčům za výkony a reprezentaci. Sponzorům, kteří se finančně podílí na chodu klubu. A v neposlední řadě městu Dvoru Králové nad Labem, za jejich podporu.

Tak hurá do sezóny!

Jan Hrneček, Eduard Jirásko
Florbal DKnL

Další články Florbal DKnL

 
Vaše komentáře

Přečteno 286x