Vyhledej
Zvičina > Služby občanům > Technické služby

Brouzdaliště na Tyršově koupališti se dočkalo rekonstrukce. Stavební práce by měly být hotové do 15. června 2017

Redakce / 30.04.2017
Letos se brouzdaliště na Tyršově koupališti konečně dočkalo realizace rekonstrukce, kterou současné vedení plánuje již téměř dva roky. Velké změny však malí návštěvníci nakonec očekávat nemohou. Dle zadání veřejné zakázky budou novinkou atrakce v podobě deštníku a skluzavky. Opraveny by měly být i trysky stávajícího delfína. Na možnost ohřívání vody a rekonstrukci zázemí u brouzdaliště nakonec nedošlo.

Dle zadání veřejné zakázky spočívá oprava brouzdaliště v provedení nového polyuretanového nátěru a nových dnových výpustí včetně propojení v šachtách. Dále bude ubourán a opětovně proveden přelivný žlábek s mřížkou po obvodě bazénu. Odpadní potrubí ze žlábku bude napojeno na ponechávané stávající odpadní potrubí v ochoze bazénu. Součástí jsou také nové uzavírací šachty na ochoze brouzdaliště a na kraji zpevněné plochy bazénu bude provedena podzemní plně zapuštěná strojovna čerpadel atrakcí. 

V neposlední řadě budou osazeny nové vodní atrakce – vodní deštník, skluzavka v podobě slona a do stávajícího delfína bude zaveden přívod vody. Nově bude osazena napouštěcí tryska brouzdaliště napojená na stávající rozvod.

Brouzdaliště bude i nadále napouštěno vodou z artézské studně, změní se však systém napouštění. „Původně voda přitékala trubkou přes okraj bazénku, nyní bude napouštěcí tryska osazena ve stěně brouzdaliště,“ vysvětlil Josef Oulehla. Stejně jako dříve i po opravě se bude voda v bazénku měnit denně.

Vítěz veřejné zakázky - Společnost Lacus Technology, s. r. o., - již opravu brouzdaliště na Tyršově koupališti zahájila. Stavební práce by měly trvat do 15. června 2017 a město Dvůr Králové nad Labem za rekonstrukci zaplatí ze svého rozpočtu dle smlouvy 1.914.520 Kč bez DPH.

Kateřina Sekyrková

Zdroj: mudk.cz

Související články
Tyršovo koupaliště se připravuje na novou sezonu. Delfínek se opraví až na podzim
Dětský bazén na Tyršové koupališti zůstane průtokový, voda však bude vyhřívána
Tyršovo koupaliště letos otvírá se zpožděním, do bazénu se letos skočí v úterý 6. června
Počuraný prkýnko, kouřící plavčík a společenská konverzace v dráze - to je také Tyršovo koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem
Vaše komentáře
LACUS TECHNOLOGY, 22.06.2017 17:30, Reagovat
Jak je možné že veřejnou zakázku vyhrála stavební firma která získla živnostencké oprávnění na stavební činnost 15. března 2017 a do té doby nepostavila ani psí boudu?
Re: LACUS TECHNOLOGYAleš Kapl, 22.06.2017 22:08, Reagovat
To je správná otázka. Je v pořádku, aby zakázky pro státní správu mohla získat firma, která nemá historii ani rok?
Re: LACUS TECHNOLOGYplavec, 23.06.2017 08:07, Reagovat
Co byste čekali od té party neználků? 2 roky něco připravují, pak z projektu vyhází vyhřívání a udělají jen kosmetické opravy, vyberou vlastně neexistující firmu a teď to budou 2 roky stavět. Nakonec se dočkáme toho, že ještě navýší cenu, jako to dělají u většiny akcí.
Děti vám děkují za hezké léto u delfína!

Přečteno 2454x