Vyhledej
Zvičina > Služby občanům > Politika

Bude na Luční boudě pivo zdarma?

Redakce, Placená inzerce / 27.12.2017
Mimořádně zajímavou prémii vypsala v případě volebního vítězství kandidátka do Senátu Klára Sovová. Pokud uspěje v doplňovacích volbách, jejichž první kolo se na Trutnovsku koná 5. – 6. ledna, můžou se až do konce ledna všichni návštěvníci krkonošské Luční boudy těšit na pivo zdarma, a to bez omezení množství.

FOTOGALERIE - Bude na Luční boudě pivo zdarma?

Pokud uspěji, bude to třeba oslavit. Především by to ale bylo poděkování všem voličům i návštěvníkům Luční boudy za přízeň. Pochopitelně budeme čepovat pivo Paroháč, které si v malém pivovaru vyrábíme sami přímo na Luční boudě,“ uvedla Sovová, která Luční boudu koupila v roce 2003 ve zbědovaném stavu a přeměnila ji ve fungující hotel, který opět poskytuje přístřeší i občerstvení všem návštěvníkům vrcholových partií Krkonoš.

Klára Sovová do Senátu kandiduje jako nezávislá kandidátka. Mezi své priority řadí to, aby stát přestal zatěžovat své občany nesmyslnou byrokracií, povinnostmi a absurdními nařízeními či zákazy, a naopak zajistil lepší podmínky všem, kteří chtějí něco vytvořit nebo pomáhat.

Příkladem jsou dobrovolní hasiči. To jsou lidé, kteří ve svém volném čase pomáhají ostatním, často přitom riskují své zdraví nebo dokonce život. Stát jim ale dosud nedokázal oplatkou zajistit ani pořádné úrazové pojištění či jasná pravidla pro uvolnění ze zaměstnání v případě zásahu nebo práce pro sdružení dobrovolných hasičů. Takový člověk, který pomáhá při povodních, vichřici nebo požárech, musí být pojištěný i mimo přímý výkon služby a hlavně na odpovídající částku. To je věcí státu. Je to náš dluh vůči hasičům, ostuda, kterou chci rychle změnit,“ vysvětlila Sovová, která chce rovněž udělat maximum pro dotažení dálnice D11 až na polské hranice. „Fascinuje mě, jak se tyto stavby táhnou. Kdybych takhle pomalu opravovala Luční boudu, tak jsou tam sotva holé zdi. Jako senátorka bych mohla hodně tlačit na příslušné orgány, aby dodržovaly lhůty a zákony. A taky třeba navrhovat odvolání ministrů. Kdo mě zná, tak ví, že mám k tomu dostatek odvahy i energie,“ uzavřela Klára Sovová.

Více o kandidátce najdete na www.klaradosenatu.cz

PR

Související články
Už mám dost hloupých politiků a špatných zákonů, říká Klára Sovová
Debata senátorských kandidátů pod obry - středa 3. ledna od 17 hodin v Hostinném a s živým přenosem přes internet
Vydávání voličských průkazů pro doplňovací senátní volby - termíny a novinky
Klára Sovová: Kdyby senátoři makali, mělo by to smysl
Související odkazy
Informace a novinky týkající se všech obyvatel Královéhradeckého kraje
 
Vaše komentáře

Přečteno 1083x