Vyhledej
Zvičina > Co se děje > sport

Hořice hostí mistrovství republiky dětí v capoeiře (10.-12. května 2019)

Přijedou i mistři z Brazílie

Redakce / 9.05.2019, Hořice - Hořicko a Miletín
Asociace Vem Camará Capoeira v Hořicích pořádá mistrovství České republiky dětí v capoeiře. Šampionát se koná 10. - 12. května. První dva dny účastníci využijí městskou sokolovnu u Smetanových sadů, finále se v neděli uskuteční v Domu kultury Koruna.
Capoiera představuje unikátní kombinaci tance, akrobacie a netradičního boje. Dobrou zprávou je, že svoje zastoupení má na i na Královédvorsku, kde se mu věnuje na základní škole v Dubenci Lukáš Novák. Ten se stal dokonce v roce 2018 Trenérem roku.

Jedinečnost akce

Vstup na víkendovou akci je pro všechny diváky zdarma, přestože budou mít možnost zhlédnout mistry z Brazílie a špičku capoeiristů z celé České republiky. Celkem se republikového šampionátu účastní děti ve věku od sedmi do dvanácti let. „Dorazit by mělo zhruba 140 dětí, celkově očekáváme návštěvnost dvou set lidí,“ říká Hana Hošková, mistryně světa v tomto sportu, která stojí v čele hořického klubu.

Je zřejmé, že podobná akce tu ještě nebyla. Přijdete se podívat?

Program mistrovství

 „V pátek je od 18.00 do 20.30 hodin na pořadu trénink, v sobotu trénujeme od 10.00 do 12.30 hod a od 16.00 začnou eliminační kola závodů ve staré sokolovně,“ hlásí Hošková, majitelka nejvyššího opasku žen v největší české asociaci capoeiry.. 
V neděli se pak účastníci přesunou do Domu kultury Koruna. 
Od 9.30 hodin zde bude probíhat semifinále, od 12.30 pak započne finálová show capoeiry a následně finálové čtyřky všech dětských kategorií. 

Kateřina Sekyrková
Zdroj: město Hořice


Související články
Základní škola Dubenec se pyšní svým učitelem. Stal se trenérem roku
Vaše komentáře

Přečteno 163x