Vyhledej
Zvičina > Sport > ZIMNÍ PŘÍLOHA > výlety a trasy

Přesně 10 km dlouhý, skůtrem upravený, běžkařský okruh vede z Boroviček až k nádraží v Bílé Třemešné!

Redakce / 26.01.2017, Bílá Třemešná
V polovině délky dokonce "dvouproudová" dálnice je už několik dní na polích okolo Bílé Třemešné. O okruh se postaral Tomáš Berger z cykloklubu Carla-Kupkolo za pomoci rodinného skůtru. Na naftu přispěl obecní úřad v Bílé Třemešné.

FOTOGALERIE - Přesně 10 km dlouhý skůtrem upravený běžkařský okruh z Boroviček až k nádraží v Bílé Třemešné!

Trať je přesně 10 km dlouhá a je možné se na připojit ze všech možných míst - Ze Strže od Boroviček, z Verdeka, ve Filířovicích, v Nových lesích, na mnoha místech v Bílé Třemešné i z Dolní Brusnice. Na plánku je start a cíl uprostřed Bílé Třemešné u firmy Stránský a Petržík.

Výlet určitě můžete spojit i s návštěvou zimní přehrady Les Království, která je nyní zamrzlá - foto na novém webu zde. Dobrým cílem může být restaurace U Šmídů, cukrárna, či restaurace Dubina. Stopy (již bez skútru) jsou totiž prošlápnuté i kolem rybníku Dubina a zadem k Tyršovu koupališti.

Trať je jednoduchá s malým převýšením. Kdo neumí mazat, nebo ho to nebaví, tak tady to tolik nevadí. "Stromeček" občas někdo přede mnou použil pouze v malém stoupání od přehrady na Aleje. Pozor je třeba dát na přechody silnice od Třemešné na přehradu (2x) a na sestup při přechodu silnice na Filířovice.

Výmluvy nehledejte, ani když přijdete z práce později večer. K ježdění v precizně upravené stopě stačí i úplně obyčejná čelovka - vyzkoušeno! Dokonce jsem tu svoji přepnul na úsporný mód a měl ji vlastně jen proto, kdyby se snad objevil nečekaný rygol od traktoru, nebo "lavor" od padlého běžkaře :-) 

Na plánku je červeně zakreslena trať. Oranžově je "dvouproudovka".
Zimní mód mapy, či různá přiblížení si můžete zkoušet zde.


Související články
Široké běžecké stopy i pro bruslaře - tratě v okolí Dvoračky v Trutnově
Běžkařské stopy v regionu - Dvůr Králové, Zvičina, Hostinné, Nová Paka, Trutnov, Vrchlabí, Jilemnice
Upravené běžkařské tratě na Královédvorsku - projekt, který se probudil
Vaše komentáře
paráda, 28.01.2017 15:29, Reagovat
vynikající, děkujem za úpravu stopy

Přečteno 4584x