Vyhledej
Zvičina > Sport > ZIMNÍ PŘÍLOHA

Ledové království v každé obci - možnost bruslení v regionu pod širým nebem (leden 2024)

Lednové bruslení i bez stadionu a rybníku: obce ledují i asfaltová hřiště

Redakce / 10.01.2024, KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ
Aktuální mrazivé počasí vedlo vedení menších obcí nebo dobrovolníky k zaledování rovných ploch do podoby kluziště. Někde zaledovali dokonce část náměstí, někde přirozeně zamrzly před týdnem povodněmi zatopené louky.

FOTOGALERIE - Ledové plochy pod širým nebem leden 202č

Tento seznam vznikl z odkazů přátel, známých a spřátelených fcb skupin, pokud víte o dalším místě vhodném na bruslení pod širým nebem, prosím napište nám na info@kralovedvorsko.cz nebo pošlete zprávu na fcb stránku Kralovedvorsko.cz, děkujeme!

Hajnice

Na kurtech v obci Hajnice jsou pro připraveny 2 bruslařské plochy: klasicky ta větší pro malé i velké hokejisty, menší pro děti a jiné bruslaře
U branky mateřské školy jsou k půjčení hrazdičky pro nejmenší, prosíme ,vracejte je zpět na toto místo.
Úprava ledové plochy probíhá denně od 21:30 (kropení a úprava ledu), respektujte tento čas. Úprava může probíhat i dopoledne, pak respektujte ceduli. Poděkování za tuto úžasnou možnost bruslit patří panu Borůvkovi a jeho pomocníkům.

Bílá Třemešné

Ledová plocha je k dispozici u školy a je tedy přes den k dispozici především školákům. Zároveň škola vyzývá veřejnost zda ba škole nedarovali brusle pro ty žáky, kteří bruslen nemají. „Rádi bychom dopřáli bruslení všem, kteří budou mít zájem. Ne každé dítě, které by si rádo zabruslilo a plochu ozkoušelo, je však majitelem bruslí. Chceme poprosit rodiče (i občany z řad veřejnosti), aby staré nepoužívané brusle věnovali škole pro ty, kteří je nemají a chtěli by se na kluzišti také projet,“ zveřejnila škola na svém fcb profilu.

Dolní Brusnice

Bruslení pod širým nebem je možné také v Dolní Brusnici: TJ Jiskra zve všechny bez rozdílu věku na bruslení, upravená ledová plocha na antukovém hřišti u tělocvičny bude od 11. ledna 2024, někteří bruslili již 10. ledna.

Pilníkov

Ledovou plochu dokončují v Penzionu u Skutilů v Pilníkově.  Od pátku 12. do neděle 14. ledna (nebo dokud mrazy vydrží) zde vyhlašují veřejné bruslení - na vlastní nebezpečí a zdarma. K tomu otvírají občerstvovací okénko, kde si můžete dát něco dobrého na zahřátí nebo na chuť. Od piva přes svařáky, čaje až po horké čokolády. Určitě i něco upečou. Okénko bude v provozu pátek až neděle od 15 do 19:30, led bude osvětlen. Na nápoje doporučujeme přinést si své termohrnečky.

Hostinné

Kluziště je přímo na náměstí v Hostinném. Město Hostinné ve spolupráci s Technickými službami Hostinné a Hasiči Hostinné jako každoročně zajistilo vznik přírodní ledové plochy na náměstí před radnicí. Jsou zde i lavičky pro přezutí. Vstup je zdarma a na vlastni nebezpečí. 

Rtyně v Podkrkonoší

Zaledované hřiště vhodné pro bruslení je vedle restaurace U Vlčků.

Úpice

Sportovní a turistické centrum Jestřebích hor vás zve na Dlouhé Záhony v Úpici. Vstup zdarma!

Havlovice

Vyhlášený sportovní areál si nenechal ujít příležitost zaledovat velkou rovnou asfaltovou plochu. Jupí!

Jaroměř

V prosinci byly zatopené všechny záplavové louky podél řek v regionu. Nyní zamrzly - třeba zatopená louka u betonářky v Jaroměři. Ideální pro bruslení!

Hořice

Bruslí se aktuálně u ZŠ Na Habru v Hořicích, kde ledovou plochu připravili dobrovolníci Václav Černý a Karel Košťál. Od středy 10. ledna se již bruslí po celý den. 

Hradec Králové

Umělá ledová plocha o rozměrech 10 x 24 m bude v Hradci fungovat i za teplejšího počasí - nyní je během ledna umístěna na Masarykově náměstí, na únor a březen poputuje dále k fotbalovému stadionu. Stala se poprvé součástí vánočních trhů na Velkém náměstí, na začátku ledna se přestěhovala na druhý břeh centra města. 

Kateřina Sekyrková

Foto: fcb daných obcí a institucí 


 
Vaše komentáře

Přečteno 2826x