Vyhledej
Zvičina > Sport > sport pro veřejnost

Safariběh ČSOB 2018 na podporu nosorožců nabídne i dětské tratě

anonymně / 3.04.2018, Dvůr Králové nad Labem
Už v sobotu 7. dubna bude ve dvorském safari parku odstartován 34. ročník Safariběhu ČSOB, jehož celý výtěžek bude věnován na převoz nosorožců ze Dvora Králové do Afriky. Akci podpoří sestry Ester, Aňa a Lela Geislerovy společně s Monikou Leovou, českou Miss Earth 2013, která se Safari Parkem Dvůr Králové dlouhodobě spolupracuje na ochranářských projektech. Safariběh nabídne dětský běh na 2 km a tratě na 5 km a 10 km.

Každý dětský i dospělý účastník Safariběhu ČSOB přispěje celou hodnotou startovného na speciální konto Wildlife, ze kterého dvorský safari park financuje své ochranářské projekty zaměřující se zejména na pomoc nosorožcům. Finanční prostředky půjdou tentokrát na převoz několika dvorských nosorožců do národního parku Akagera ve Rwandě. Transport by se měl uskutečnit v první polovině roku 2019.

Na převoz bude možné ten den přispět rovněž nákupem trička s motivem nosorožčího mláděte a sloganem Nechci být poslední. Tento námět speciálně pro Safariběh připravila malířka Lela Geislerová.

„Celá akce je opravdu jedinečná, užijete si legraci, budete mít dobrý pocit ze svého výkonu, ale i z dobrého skutku, a navíc si domů odnesete triko, kterým dáte najevo, že vám osud ohrožených zvířat není lhostejný. A tak jsem se rozhodla podílet se nejen na zhotovení trička, ale zapojit se se svou rodinou do celého závodu,“ říká Lela Geislerová, která se v sobotu společně se sestrou Aňou a Ester a ostatními běžci postaví na start jedné z tratí.

Účastníci všech tří běhů budou mít i letos mimořádnou příležitost proběhnout se v Africkém safari Josefa Vágnera nebo Lvím safari. Oba areály jsou po celou sezonu návštěvníkům přístupny pouze v soukromých automobilech nebo vozidlech dvorské zahrady.

Závodníci mohou využít online registrace, která se ale uzavře 3. dubna. Poté bude možná registrace pouze na místě závodu, ovšem za vyšší startovné.

Safariběh ČSOB 2018 pořádá dvorský safari park ve spolupráci s TJ Dvůr Králové za podpory Města Dvůr Králové nad Labem. Hlavním partnerem 34. ročníku běhu se stala

Československá obchodní banka, generální partner Safari Parku Dvůr Králové, která závod zařadila do svého projektu ČSOB Na zdraví a věnovala všem závodníkům pojištění proti úrazu v závodu zdarma. Dále závod podpořily společnosti Yellow Point, SkiResort ČERNÁ HORA – PEC, Nissan AUTO IN, VAVRYS CZ a další.

Více o akci najdete na webových stránkách www.safaripark.cz




Související články
Běh Královédvorskem - 2. dubna 2016 se poběží závod na Kuksu i v Safari. Pořadatelé si rozdělili tratě
Z královédvorské zoo se stává SAFARI PARK
Dája Dvořákové ze Sokola Jaroměř vybojovala zlato na Kids Winter Gladiator race v Josefově! A sokolští atleti přidali ještě další 3 medaile
Zemřel poslední samec nosorožce bílého severního - Sudán
Vaše komentáře

Přečteno 397x