Vyhledej
Zvičina > Sport > ostatní sporty

Ze stovky šipkařů se v Hangáru nejlépe "parkovalo" Košťálové a Drtilovi

V Hankově domě se házely o víkendu šipky. Ovšem na mistrovské úrovni

Redakce, / 21.05.2019, Dvůr Králové nad Labem
Královédvorský Hankův dům se 18. května 2019 stal dějištěm dalšího Masteru v moderních šipkách. I když se tentokrát žádné účastnické rekordy netrhaly a i když se do hlavních turnajů jednotlivců zaprezentovalo "jen" 104 osob, o kvalitní podívanou nouze rozhodně nebyla.

FOTOGALERIE - Ze stovky šipkařů se v Hangáru nejlépe "parkovalo" Košťálové a Drtilovi

Ústředními turnaji bohatého programu byly tradičně TOP Mastery. 
V mužské kategorii se žádné překvapení neudálo a přední příčky si rozebrali favorité v čele s vítězným Pavlem Drtilem, který v turnaji nepoznal hořkost porážky. To mezi ženami se k údivu všech turnajem protrápila nejúspěšnější hráčka Alena Gregůrková. Ze základní skupiny postoupila doslova s odřenýma ušima a ani v play off se její hra nezlepšila a v konečném pořadí zaujala až čtvrté místo. V souboji o bronz ji poprvé v kariéře porazila Magdaléna Mašková, která ji zároveň vrátila porážku z březnového finále TOPky. To si tentokrát zahrály Eva Košťálová a Radka Hrnčiariková, když po vyrovnané bitvě s výsledkem 4:3 byla šťastnější první jmenovaná.

Ovšem paradoxně Hrnčiariková byla ve Dvoře tou, co své soupeřky válcovala a to až s překvapivou lehkostí. Základní skupinu vyhrála se ztrátou jediného legu, kde mimo jiných vyprovodila s nulou favoritku Gregůrkovou. A co víc - stejný kousek dokázala zopakovat i později v semifinále, kam se jí Gregůrková vrátila. Parádní tažení turnajem, jak bylo prozrazeno výše, sice do vítězného konce nedotáhla, přesto je stříbrná TOP medaile jejím dosavadním životním výsledkem.

V Nominačních Masterech, které jsou jednou z variant, jak si zahrát příští TOPku, obhájila březnové prvenství Eliška Hlavatá a v mužích slavil vítěz první letošní TOPky z ledna Petr Pašta. Do zářijových TOP turnajů se mimo nich kvalifikovali i druhá a třetí žena a muži do šestého místa včetně. Hlavatá slavila zlato i v turnaji dvojic, kterého dosáhla po boku Radky Strnádkové. Mužským párům vévodili Antonín Davídek s Pavlem Drtilem. Ten se stal se dvěma zlatými nejúspěšnějším hráčem dne. Skvělou formu naladili například i Hynek Dočekal a Josef Dlab, kteří startovali ve třech různých soutěžích a vždy stanuli na bedně.

Svůj prostor měla u terčů také mládež a to v dopoledních hodinách, kdy absolvovala celkem dva turnaje - hlavní Master a doplňkový Open. A pořadí v Masteru naprosto kopírovalo to z Openu, tudíž turnaje dětí měly pouze jediného vítěze. Byl jím čerstvý člen národního týmu mládeže pro nadcházející evropský šampionát Matěj Malach.

Fčely z Baníku Žacléř oslavují pětkový hattrick

V Dvoře Králové se dopoledne hrálo o medaile v jubilejním desátém ročníku ligy ženských družstev Královéhradecka. Do play off postoupila šestice nejlepších týmů základní části, kvarteto z nich čekalo nejprve čtvrtfinále, vítězné týmy skupin postoupily přímo do semifinále.
Oba čtvrtfinálové souboje byly nadmíru zajímavé. Postup z nich slavily Vichřice a Želvičky, když své protivnice Medvědice a Baník udolaly výsledky 10:8 ve druhém případě dokonce 10:9. V semifinále šokovaly Vichřice, které podruhé v řadě vyhrály 10:8 tentokrát nad suverénkami základní skupiny B Dračicemi. Naopak Želvičky dle papírových předpokladů nestačily na vítězky A skupiny Fčely z Baníku, kterým podlehly 4:10.
Dračice nezvládly ani duel o bronz, který byl navíc vstupenkou na český šampionát. Tu si vysloužily Želvičky, které své protivnice zdolaly opět těsně 10:8. To finále mělo klidnější průběh. Fčely si v něm Vichřice pohlídaly a po vítězství 10:4 slavily pátý titul mistryň Královéhradeckého kraje v řadě. V desetileté historii ženské ligy si připsaly již šestý triumf a jsou suverénně nejúspěšnějším týmem historie.
Překvapující je jméno stříbrného týmu - Vichřice. Ty se do letošního play off protáhly především díky kolapsu obhájkyň stříbra Ďáblic v závěru základní skupiny a štěstí se jich evidentně nepustilo až do sobotního finále play off.

Kompletní trio medailistek bude Královéhradecký kraj reprezentovat na blížícím se Mistrovství České republiky. 

Fčely čeká navíc těžký úkol obhájit pozici 2. vicemistyň. Český šampionát se uskuteční ve dnech 1. a 2. června v Králíkách u Nového Bydžova.

Kompletní výsledky lze vyhledat na webu pořadatele www.sipky.org/khk-s.

Na organizaci podniku se podíleli cestovní kancelář Luna Tour Trutnov, společnost Willcap Trutnov, restaurace Hankův dům Dvůr Králové a Město Dvůr Králové.

TJ UŠO Královéhradecko sever

Související články
V prvním mistrovském víkendu šipkařských družstev pšenka nekvetla
Vaše komentáře

Přečteno 707x