Vyhledej
Zvičina > Sport > ostatní sporty

Workout ve Dvoře Králové pokvete. Rozšiřovat se bude v parku Schulzovy sady

Redakce / 10.10.2016, Dvůr Králové nad Labem
V krajském kole talentové soutěže Zlatý oříšek získal hned dvě ceny Antonín Lahučký, který by rád ke svému koníčku - workoutu - získal více lidí a zároveň ve Dvoře rád rozšířil stávající venkovní tělocvičnu. A jelikož jedna z cen, kterou na Zlatém oříšku získal, byla od samotného starosty Dvora Králové, cítili jsme, že starostova podpora workoutu nebude končit jen cenou 14letému studentovi. Proto jsme se ho na Cenu starosty i workout zeptali.

Pane starosto, byl jste členem poroty krajského finále talentové soutěže pro děti do 15 let Zlatý oříšek, která se konala na začátku října ve Dvoře Králové. Čeho si vy osobně na dětech nejvíce vážíte?

Jak už jsem řekl přímo na zahájení soutěže, všechny děti, které se dostaly do krajského finále Zlatého oříšku, jsou svým způsobem jeho vítězi. V tom, čemu se věnují, dosahují nadprůměrných i mimořádných výsledků a před jejich pílí a talentem je opravdu zapotřebí smeknout. V tom vidím i jeden ze základních přínosů pořádání soutěží jakou je třeba právě Zlatý oříšek – upozornit na výjimečné děti, zároveň je v jejich úspěších podpořit a třeba i takto motivovat další.

 Cenu starosty jste rozhodl udělit Antonínu Lahučkému, který se věnuje wourkoutu. Co vás k tomu vedlo?

Na Tondově vystoupení a vlastně obecně i sportu, kterému se rozhodl věnovat a popularizovat, mě zaujaly dvě věci: fakt, že se své zálibě věnuje bez vidiny vítězení v jakékoliv soutěži, získávání medailí a diplomů, ale jen z vlastního přesvědčení a touhy být v tom dobrý, něco dokázat a zároveň si udržovat fyzičku. Druhou věcí je, že je výborným příkladem pro další kluky a holky, kteří se i podle jeho slov na jeho vlnu „nabalují" a začínají se věnovat ve svém volném čase právě tomuto cvičení – venku v přírodě a bez nutnosti si opatřovat další vybavení.

V Schulzových sadech, kde také student královédvorského gymnázia trénuje, je jen základní sada wourkoutového hřiště, která již začíná být Královédvorákům díky její popularitě malá. Zvažujete rozšíření?

Už v rozpočtu na letošní rok byla vyčleněna částka 300 tisíc korun na rozšíření stávajícího workoutového hřiště v parku v Schulzových sadech, jeho doplnění je tedy naplánováno ještě do konce letošního roku - konkrétně by se mělo stávající hřiště rozšířit o 9 prvků: hlavní konstrukci, trojbradla, pole dance tyč, bradla na deepy, nizké stalky, dvojschůdek na výstupy, koule na diamantové kliky a lano na šplh.

Budete toto ozšíření konzultovat právě s Antonínem Lahučkým?

Určitě můžeme i letošní úpravy ještě vzájemně zkonzultovat, abychom realizovali zařízení opravdu „na míru" uživatelům, jsem ale přesvědčený, že i kdyby se uvedená diskuze již do realizace nestihla uskutečnit, budou uživatelé nakonec velmi spokojeni.

Související články
Krajské finále Zlatého oříšku se blíží. Královédvorsko zastupuje 5 z 15 soutěžících.
Čtrnáctiletý Antonín Lahučký získal na Zlatém oříšku cenu starosty. „Hrazda je základ, workout je pro všechny,” tvrdí o cvičení ve venkovní posilovně.
Workoutové hřiště ve Dvoře Králové bylo před vánoci rozšířeno o další prvky
Vaše komentáře

Přečteno 453x