Vyhledej
Zvičina > Sport > ostatní sporty

Bazén v Hořicích nově nabízí BOGAFIT - cvičení na plovoucích deskách

Redakce / 3.04.2018, Hořice - Hořicko a Miletín
Už jste někdy zkoušeli cvičit na vodní hladině? Módní paddle boardy k tomu vyzývají, ale BOGAFIT je ještě něco víc: set pečlivě vybraných cviků na speciální a dost široké plující podložce. Máme to štěstí, že v bazénu v nedalekých Hořicích se tomuto směru cvičení věnují. Cílem BOGAFITu je posílení hlubokého stabilizačního systému, který máme dlouhodobým sezením většinou ochablý. Takže do plavek letos rozhodně skočte dřív, než začne léto.

FOTOGALERIE - Bogafit v Hořicích


BOGAFit je sada cvičení na plovoucí desce. Cviky pocházejí z gymnastiky a jógy a zaměřují se na posílení hlubokého stabilizačního systému (HSS).
Nemusíte se bát - jen si cviky, které znáte z jogy či jiného wellness či fitness směru, zacvičíte na podložkách plujících na vodě. Podložka, která je přivázána ke břehu či okraji bazénu, pluje po hladině a sama o sobě je tak další úrovní cvičení - zejména posilování. O zábavu je však také postaráno, zejména v počátcích :-) Na první lekci se nejdříve každý seznámí se samotnou podložkou - naučí se na ni vylézt a stát, není se tedy čeho bát.
Vybrané cviky, probíhající na podložce, záměrně zapojují svaly důležité pro zpevnění středu těla (core). Podporuje se zároveň pružnost těla, zlepšuje rovnováha a koordinace.
Díky speciální podložce na BOGAFIT lze do cviků zahrnout i míč, který se k podložce připevní důmyslně umístěnými gumičkami. Další výhodou této podložky jsou rukojeti, umožňující ten správný grip při posilovacích i protahovacích cvicích. 

Pro koho je BOGAFIT určený? 
Cvičení je pro všechny - věkové omezení není, pokud je člověk alespoň trochu fyzicky zdatný a rád sportuje. Je zkrátka určen všem, kteří rádi sportují a milují vodu, rozhodně není jen pro ženy! 
Cvičení probíhá na unikátní desce FITMAT od americké značky BOGA.

Nabídka cvičení v bazénu v Hořicích

Bazén v Hořicích není jen o plavání. Přesvědčte se!

Aquaaerobic – úterky – 18:30 – 19:30
Cvičení pro těhotné – úterky – 17:30 – 18:30
Cvičení pro seniory – čtvrtky – 14:30 – 15:30
Bogafit - čtvrtek od 20 hod. a sobota dopoledne

Více na www.sporthorice.cz

Co na sebe?
Možné je cvičit samozřejmě v plavkách. 
Další možností je u dam spodní díl plavek, přes ně fitness legíny nebo kraťasy bez kapes. Vrchní díl plavek nahrazuje fitness podprsenka, přes to případně i fitness tílko.
Chlapi to mají jednodušší - stačí nejlépe plavecké kraťasy, klasické plavky a možné je samozřejmě i triko.
Je však dobré počítat s tím, že na vás nezůstane suchá niť. Opakovaný výlez na desku z vody je součástí rozcvičení :-)

Osobní doporučení
Zažila jsem lekci, kdy základem bylo zejména posilování. Byla jsem vděčná za možnost osvěžit se kdykoliv ve velmi blízké vodě - cvičitelka nás nešetřila, ale zároveň nechala na každém z nás, kdy si řekneme dost. Překvapila mě možnost a doporučení vzít si sebou pití, ale věřte, že po půl hodině tohoto cvičení je pití i na vodní hladině žádoucí. 
Z první lekce jsem měla skvělý pocit - zvládla jsem většinu cviků, i když ne všechny v požadovaném počtu. Až druhý den večer však tělo dalo vědět, co vše se během té půl hodiny posilovalo. Jak mi sdělily ostatní návštěvnice této lekce - dvakrát třikrát to bolí a potom už si tělo zvykne. 

Inu, jako po každém jiném posilování. Ovšem možnost protáhnout se po posilování ve vodě je jedinečná a rodinné zázemí hořického bazénu je v tomto naprosto vyhovující. Ve čtvrtečních večerních hodinách jsme byly v bazénu samy! Zaplavat si však můžete i před programem BOGAFIT. Bazén v Hořicích nabízí i další služby  - mezi které patří sauna (i ta pro děti), masáže, plavecké kurzy pro děti i dospělé.

Podmínku alespoň částečné fyzické kondice a zároveň znalost provedení základních posilovacích cviků naprosto chápu. BOGAFIT je vhodný pro ty, kteří na sobě pracují, snaží se posouvat dále a objevovat nové věci. 

Cena
Cena jedné lekce je 160 Kč - v ceně je i vstupné do bazénu. Cvičení probíhá 2 x týdně - vždy po 2 lekcích ve čtvrtek večer a sobotu dopoledne. Rezervovat je však nutné se předem - a to zde (lze i přes mobil po registraci).
Cvičení vede Martina Stránská, která do Hořic dojíždí z Nového Bydžova a pro letní sezonu hledá vhodný venkovní bazén. Máte-li tip, pošlete jí ho :-)


Kateřina Sekyrková
Zdroj: bogafit.cz

Související články
Bazén v Hořicích slavil 10. narozeniny. Pro Dvoráky je to jedna z možností, kde si v zimě nejen zaplavat.
Bazén v Hořicích - užijte si rodinnou atmosféru sportovního areálu
Vaše komentáře

Přečteno 771x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
5.04.2024 - 26.05.2024
výstava: DANCE ALL NIGHT
19.04.2024 16:00 - 20.04.2024 20:00
3. Královéhradecký Master UŠO 2024 v šipkách