Vyhledej
Zvičina > Sport

Letošní Velká cena Podkrkonoší ve šplhu na laně se bude konat 24. dubna

Neděle 24. dubna je ve Dvoře Králové vyhrazena štíhlým, svalnatým a rychlým mužům, ženám i dětem! Ve sportovní hale ve Strži se uskuteční již druhý ročník závodu ve šplhu na laně bez přírazu. Tedy bez použití nohou. Velká cena Podkrkonoší je jednou ze série Velkých cen, ze kterých je možné se kvalifikovat na Mistrovství republiky žactva i dospělých.


Organizátoři ze Sokola Dvůr Králové zvou sportovce z nejrůznějších sportovních disciplín. Šplh na laně zvládají gymnasté, horolezci a lezci, wourkoutisté i OCR závodníci. Šplh na laně je tou nejlepší přípravou pro jakýkoliv sport. Přijeďte porovnat své síly s těmi nejlepšími. Ať už v elitní kategorii mužů a žen, tak mezi příchozími i dětmi. Aktuality o přípravě závodu, fotografie i videa s návody, jak na to, najdete na FB stránce Šplh Dvůr Králové (https://www.facebook.com/splhDK)

DOPOLEDNÍ PROGRAM
Začneme v 9 hodin závody dětí na laně dlouhém 3 m. To je kategorie určená pro malé děti a všechny děti, které si to vůbec poprvé chtějí zkusit. Pro všechny děti, které ještě nezvládnou oficiální žákovskou délku lana 4,5m. Každý má 3 pokusy. Vyhodnocení závodu bude ihned po skončení.  Na laně se bude šplhat takzvaně "bez přírazu", což znamená bez použití nohou a ze sedu. Před závodem bude dostatek času si to vyzkoušet. Během dopoledne budou moc děti sledovat rozcvičování dorostenců a dospěláků. Letos se nebude konat závod ve šplhu na tyči. 

ODPOLEDNÍ PROGRAM
Oficiální zahájení Velké ceny Podkrkonoší proběhne nástupem ve 12:30. A ve 13 hodin se začne šplhat na laně dlouhém 4,5 metru. Tyto závody jsou již kvalifikační pro Mistrovství republiky 2022 a to jak pro žákovské kategorie, tak pro dorost a ženy. Ve 13:00 startují žáci, žákyně, dorost, ženy a příchozí. Závody jsou tříkolové. Následně se časomíra přesune na výšku 8 metrů a budou šplhat muži a masters. Jejich závod má 5 kol, přičemž poslední 2 kola jsou finálová pro ty nejlepší.
I letos máme přislíbenu účast a pomoc aktuálních vicemistrů ČR Jany Hurdálkové z Náchoda a Martina Vacka z Libčic, který je zároveň světovým rekordmanem ve šplhu na 14ti metrovém laně. Pevně věříme, že do Podkrkonoší najdou cestu i další závodníci absolutní české i světové špičky

PŘIHLÁŠKY
Přihlášky k závodu - tedy jméno, ročník narození, předpokládaný čas (pokud víte) a zvolenou kategorii můžete zaslat e-mailem i hromadně za oddíl na adresu: schreiber.sokol.dk@seznam.cz a nebo poslat přes formulář na www.svetsplhu.cz jakmile tam budou propozice zveřejněné.  

STARTOVNÉ
Startovné pro děti na 3 m a žákovské kategorie na 4,5 m je symbolických 50 Kč, dorost, ženy a muži 100 Kč při registraci do 30. března, 200 Kč při registraci do 20. dubna a 250 Kč při registraci na místě.

ODMĚNY
Pro závodníky je připravena řada atraktivních cen. Vítězové hlavních kategorií (ženy a muži) získají kromě cen i finanční prémii ve výši 1000 Kč. Řada cen bude losována ze všech účastníků. Vyhrát tak může i ten poslední :-)

Kompletní propozice najdete ZDE (pdf)

Velká fotogalerie z loňského závodu zde: 
Letošní videa o šplhu: 

Jak šplhat v přírodě - návod :-)



Propagování šplhu na Gladiátor race:

Loňská promovidea:



Další články Velká cena Podkrkonoší - King Kong

FOTOGALERIE - Letošní Velká cena Podkrkonoší ve šplhu na laně se bude konat 24. dubna

Související články
Velká cena Podkrkonoší bude mít originální medaile od Bedřicha Lováka a jedinečný putovní pohár pro toho, kdo překoná jeho rekord!
Pozadí vzniku závodu Velká cena Podkrkonoší - závodu ve šplhu na tyči a na laně
Velkou cenu Podkrkonoší ovládli světový rekordman Martin Vacek a Jana Hurdálková
Vaše komentáře

Přečteno 660x
 
Kontakt

VELKÁ CENA PODKRKONOŠÍ

Sobota 13. května 2023

Sportovní hala Strž
Dvůr Králové nad Labem

PROPOZICE KE STAŽENÍ ZDE

INTERNET
splh.kralovedvorsko.cz/
www.světšplhu.cz
FB:
Facebook.com/OCRteamDK

KONTAKTY
Jiří Schreiber - 603 275 329
schreiber.sokol.dk@seznam.cz 
Jan Holan -
732 521 835
jan.holan2013@gmail.com

UBYTOVÁNÍ
Sokol
- chlapci tělocvična, děvčata gymnastický sál

STRAVOVÁNÍ
Bistro v areálu sportovní haly

CENY PRO NEJLEPŠÍ
První 3 v každé kategorii dostanou diplomy, medaile a věcné ceny.
Elitní kategorie muži a ženy budou mít i finanční odměnu.

LOSOVÁNÍ NEJLEPŠÍCH CEN
U dětských kategoriíí budeme nejlepší ceny losovat. 
Kalendář akcí