Vyhledej
Zvičina > Sport

Hned šesti dětem ze Dvora Králové se podařilo kvalifikovat na dnešní a zítřejší republikové finále Odznaku všestrannosti Olympijských vítězů

Výsledky lze sledovat on-line

Svými výsledky v okresních a krajských kolech se na celorepublikové finále do Brna probojovali Pepča Šturmová, Anežka Holanová, Terezka Grusová, Markétka Síbrová, Kuba Grus a Nela Glosová. Na dvoudenních závodech je čeká 10 disciplín.

FOTOGALERIE - Hned šesti dětem ze Dvora Králové se podařilo kvalifikovat na dnešní a zítřejší republikové finále Odznaku všestrannosti Olympijských vítězů

Terezka Grusová, Anežka Holanová a Kuba Grus startují za TJ Sokol Dvůr Králové, Markétka Síbrová, Pepča Šturmová a Nela Glosová reprezentují ZŠ Schulzovy sady.

Projekt založili před deseti lety olympijští vítězové Robert Změlík a Roman Šebrle, aby motivovali děti ke sportovní všestrannosti a překonávání sebe sama. Odznak všestrannosti (OVOV) je dlouhodobě součástí projektu Sazka Olympijský víceboj.

Sledujte výsledky on-linePrůběžné výsledky by se měly objevovat na tomto odkaze - je třeba vždy vybrat ročník 
Kuba Grus (2004), Pepča Šturmová (2007), Terezka Grusová (2008). Markétka Síbrová, Anežka Holanová a Nela Glosová (2009)
Vyvrcholení sportovní sezóny školáků základních škol a nižších ročníků gymnázií probíhá na brněnském sportovním stadionu pod Palackého vrchem. Akce se pravidelně účastní více než 600 žáků z celé republiky, kteří celý rok pilují jednotlivé disciplíny. 

Děti se během dvou dnů utkají celkem v deseti disciplínách, jako je například skok daleký, sprint na 60 metrů, shyby či kliky. “Na programu letošního jubilejního ročníku jsme si dali obzvlášť záležet. Jsme rádi, že mladé závodníky přijede podpořit více než šest desítek členů Českého klubu olympioniků. Mezi nimi například David Svoboda, olympijský vítěz v moderním pětiboji, nebo jeho jmenovec Květoslav Svoboda, jeden z nejúspěšnějších českých plavců v historii,” říká Petr Marinčić, sportovní manažer projektu. “Naší specialitou je také exhibice známých sportovců. V disciplínách Odznaku všestrannosti se mezi sebou utkají například triatlonista Filip Ospalý nebo bývalý sdruženář Ladislav Rygl mladší,” dodal Marinčić. Na olympijskou exhibici se mohou diváci těšit hned první den od 17:15.

Vstupy České televizeČT na programu ČT sport vysílá vstupy ze závodu. První byl dnes ráno v 9:00, další je v 16:35.

Pod hlavičkou České olympijské nadace, která pomáhá plnit dětské sportovní sny, bude připravena #BeActive vesnička s nabitým sportovním programem. Pro návštěvníky je připravena například exhibice na trampolíně nebo autogramiáda nejúspěšnějšího cyklisty paralympijské historie Jiřího Ježka. Také v rámci #BeActive vesničky je možné si vyzkoušet, jaké to je sportovat s handicapem. V programu je mimo jiné basketbal na vozíku, handbike či běh poslepu.


Finále Odznaku všestrannosti, které probíhá jako zahajovací událost k pátému ročníku Evropského týdne sportu, začíná slavnostním zahájením ve čtvrtek od 9:00 a končí v pátek odpoledne vyhlášením vítězů.

Další články TJ Sokol Dvůr Králové

Související články
Sokol zahájil školní rok úspěchy z krajských i republikových soutěžích v atletice a všestrannosti
Sokolové závodili již po patnácté v desetiboji
Vaše komentáře

Přečteno 1712x