Vyhledej
Zvičina > Služby občanům > Rozvoj regionu

Trhy na náměstí TGM se vracejí ve středu 6. března 2019

Redakce / 5.03.2019, Dvůr Králové nad Labem
Trhy nedoznají nijak velkých změn. Staronovým organizátorem pravidelných trhů v centru Dvor Králové, které se konají vždy ve středu na náměstí T. G. Masaryka, bude opět společnost Trhy Aleš. Stejně jako v předchozích letech budou rozděleny na dvě části – farmářskou a všeobecnou.

Farmářská část bude tvořit minimálně 30 % prodejní plochy, měly by být k dostání produkty malých a středních zemědělských producentů převážně českého původu (ovoce, zelenina, pekárenské, mlékárenské a masné produkty, produkty z medu, vejce, ovocné mošty a sirupy, koření, káva, čaj, ovocné lihoviny, bylinné likéry a další). 


Jak je uvedeno na webu města, chybět nebudou ani tematicky zaměřené trhy, např. velikonoční, vánoční apod.


První trhovci se na náměstí sjíždějí a prodávají již po 7. hodině ranní. Dle zkušeností z předchozích let jen málokterý z nich však vydrží do hodin, kdy se na náměstí dostanou pracující (po 15. hod.). 

Dalším místem, kde mohou trhovci nabízet své zboží, je prostor u Šindelářské věže - městská tržnice. Tam není trhovec omezován dnem konání trhů, ale zaplacením pevně dané částky za m2 a den. Zejména na jaře a v létě tuto plochu využívají pěstitelé a prodejci ovoce a zeleniny či sazeniček a květin.


Kateřina Sekyrková

Zdroj: mudk.cz


 
Vaše komentáře

Přečteno 1752x