Vyhledej
Zvičina > Služby občanům > Politika > Komunální volby 2022

Síla Dvora je první stranou, která nám zaslala kandidátku i svůj volební program.

Redakce / 16.08.2022
Článek tak obsahuje nejen seznam kandidátů, ale i další podstatné informace pro rozhodování o tom, koho zvolit do vedení našeho města. Síla Dvora vznikla spojením tradiční strany Východočeši se Starosty, kteří ve Dvoře Králové ještě v zastupitelstvu nebyli. Síla Dvora v losování získala pro volby číslo 2.

FOTOGALERIE - Síla Dvora

STAROSTOVÉ A VÝCHODOČEŠI - SÍLA DVORA - do voleb s číslem 2

KANDIDÁTKA

1. Ing. Vítězslav Šturma, MBA, 47 let, ředitel Technických služeb Dvůr Králové, zastupitel
a radní
2. Libor Slezák, 47 let, ředitel Stavebniny DEK Trutnov
3. Ivana Staňková, 58 let, zakladatelka a ředitelka dětské skupiny Mateřinka
4. Nasik Kiriakovský, 59 let, podnikatel, majitel pivovaru Tambor
5. Jana Valášková, 41 let, podnikatelka, majitelka obchodu U Maminek
6. Tomáš Dubský, 37 let, podnikatel, provozovatel Andělské kavárny
7. Ing. Tadeáš Vodička, 32 let, projektant, vedoucí skautského střediska Zvičina
8. Martin Honěk, 36 let, prodejce, provozovatel restaurace La Rochelle
9. Petr Ponikelský, 33 let, stavební technik
10. Mgr. Ilona Petráčová, 56 let, zástupkyně ředitele SPOŠ Dvůr Králové
11. Jiří Damianidis, 46 let, trenér a předseda florbalového oddílu TJ Sokol Dvůr Králové
12. Hana Dalibabová, Dis., 24 let, dentální hygienistka
13. Ing. Dáša Kiriakovská, 58 let, ekonomická ředitelka
14. Bc. Zdeněk Pikl, 47 let, zdravotnický záchranář
15. Zdeňka Rychterová, 54 let, prodavačka
16. Stanislav Bělovský, 70 let, důchodce
17. Mgr. Radek Vaňura, 50 let, IT specialista
18. Matouš Jerie, 30 let, elektrikář
19. Monika Schreiber Balounová, 31 let, operátorka skladu
20. Roman Staněk, 62 let, podnikatel
21. Iveta Obršálová, 53 let, podnikatelka

VOLEBNÍ PROGRAM

Jasná a předvídatelná komunikace

Nejprve budeme diskutovat, naslouchat, vysvětlovat a hledat dohodu. Teprve potom nabídneme řešení. Veřejnost více zapojíme do rozhodovacích procesů prostřednictvím veřejných projednání, diskuzních fór, anket a dotazníkových šetření. 

Péče o městský majetek musí mít vizi

Obnova městského majetku musí mít jasný plán. Výkladní skříní Dvora Králové je historické centrum s památkově chráněnými objekty a navazující ulice. Náměstí Republiky, Husova, Eklova ulice, náměstí Odboje, Riegrova a Dobrovského ulice. Tam by investice do nových komunikací a chodníků měly mít přednost. Podpoříme bezpečné propojení okrajových částí Dvora Králové s centrem města. 

Zdravé a efektivní hospodaření

Budeme odpovědnými hospodáři a zastavíme plýtvání veřejnými prostředky. Zefektivníme chod městského úřadu, protože dobře fungující úřad šetří peníze nás všech. Zrychlíme rozhodovací procesy. Prioritu budou mít projekty, na které je možné získat dotace. Naším dlouhodobým cílem je vyrovnaný rozpočet.


Nové příležitosti pro bydlení

Podpoříme výstavbu bytových domů v lokalitách, které jsou pro to územním plánem určeny. Například v Seifertově nebo Tylově ulici. Podpoříme revitalizaci stávajících, již dožívajících sídlišť a jejich veřejných prostor s důrazem na potřebu parkovacích míst a možnosti volnočasových aktivit.

Zachování zdravotní péče

Podpoříme veškeré aktivity vedoucí k zachování nebo rozvoji dostupnosti zdravotní péče, a to i soukromých subjektů. Nabídneme benefity pro nedostatkové zdravotníky, kteří budou pracovat pro občany Dvora Králové (pozemky pro výstavbu, městské byty, podpora při zřizování ordinací). 

Obyvatelé se musí cítit bezpečně

Budeme bojovat proti personálnímu oslabování dvorské státní policie, ke kterému v současné době již dochází. Počítáme s obnovou a modernizací vybavení městské policie. Zasadíme se o to, aby strážníci byli v ulicích více vidět. 

Nová sportoviště v areálu Zálabí

Budeme podporovat, aby na pozemcích v areálu bývalé textilky Tiba Zálabí vznikla kromě bytové výstavby i nová sportoviště včetně zimního stadionu. Budeme prosazovat, aby v této lokalitě vyrostl pumptrack nebo dráha pro inline bruslení. 

Rekonstrukce Tyršova koupaliště

Přijdeme s jasným plánem obnovy Tyršova koupaliště a konečně ji začneme realizovat. Zachováme jedinečný ráz areálu, ale zároveň ho doplníme o moderní zábavné prvky. Prvořadým úkolem je rekonstrukce rekreačního bazénu.

Vyřešíme parkování

Zadáme studii dopravy v klidu, která odpoví na zásadní otázky: kolik parkovacích míst ve městě máme, kolik nových a kde je potřebujeme. Potom navrhneme smysluplné a realizovatelné řešení. Začneme v historickém centru města, kde je problém nejpalčivější.

Nová průmyslová zóna

Iniciujeme vznik nové průmyslové zóny. Našim cílem je vykoupit, směnit nebo jinak získat vhodné pozemky. Následovat bude změna územního plánu. Tento proces může trvat i celé jedno volební období. Budeme usilovat o pozemky, které sousedí s plánovanou trasou dálnice D11.

Vrátíme život na náměstí

Na náměstí T. G. Masaryka je třeba přivést více návštěvníků, podpořit místní podnikatele a zabránit tak jeho dalšímu vylidňování. Otevřeme diskuzi o dopravních změnách, které zjednoduší vjezd na náměstí. Našim cílem není z náměstí udělat parkoviště. Ale navýšit počet parkovacích míst s časově omezeným stáním přes den může být rozumným kompromisem.

Revitalizace parku Schulzovy sady

Kompletní revitalizace parku, oprava cestní sítě, výměna mobiliáře a doplnění nových herních prvků je pro nás jednou z priorit. Schulzovy sady jsou největším dvorským parkem a musí se stát výkladní skříní centra města.

Každý rok nové hřiště

Každý rok kompletně opravíme minimálně jedno dětské hřiště podle nejnovějších trendů. Chceme výjimečná hřiště, ne průměrná. Současná hřiště jsou zastaralá, dožilá, neatraktivní a všechna téměř stejná. Nechceme, aby rodiny s dětmi dál musely za moderními hřišti jezdit do okolních vesnic.

STAROSTOVÉ A VÝCHODOČEŠI - SÍLA DVORA

Související články
Celkem 6 volebních stran se hlásí do komunálních voleb ve Dvoře Králové
SPORTOVCI pro Dvůr - kandidáti a volební program
Ve Dvoře Králové už volební strany znají svá čísla na hlasovacím lístku pro komunální volby
Seznam kandidátů do zastupitelstva města za ODS Dvůr Králové nad Labem plus volební program tradiční strany
Vaše komentáře

Přečteno 4990x