Vyhledej
Zvičina > Služby občanům > Politika

Hlasování participativního rozpočtu (PaR) končí již v neděli - hlasujte pro vašeho favorita

Redakce / 1.10.2022
Participativní rozpočet (PaR) je jedinečná možnost, jak ve městě pro realizaci prosadit i nápady třeba trochu bláznivé, či netradiční. Naše město je první v kraji, které tuto možnost občanům poskytlo. Využívejme ji naplno.
Jednou z dalších funkcí, kterou participativní rozpočet (PR) bezpochyby má, je také to, že nekompromisně ukáže, co občané v daném městě skutečně postrádají a v čem je tedy město zanedbané. Pokud se totiž občan sám ze své vůle a zcela bez nároku na jakékoliv ohodnocení rozhodne věnovat přípravě projektu spoustu času, tak je to opravdu vážné. 

U nás to jsou jednoznačně dětská hřiště a malá veřejná sportoviště. Zde PaR opravdu už druhým rokem přináší tradiční i třeba neotřelé nápady. 

Letos však PaR ukázal další 2 velké neduhy našeho města. Prvním je absence laviček nejen pro naše starší spoluobčany. Neduh o to smutnější, že na řadě jednáních našeho zastupitelstva už občané i někteří zastupitelé tyto požadavky opakovaně vznášeli. Nejen, že se nic nestalo, ale často bylo jejich přání některými dalšími zastupiteli i bagatelizováno. Ještě o řád smutnější je návrh na lampu veřejného osvětlení v jedné z ulic v samém srdci našeho města - ve Švehově ulici (z náměstí k lázním). Tedy zcela základní vybavenost města

Dovolujeme si tímto požádat vedení města (ať už bude jakékoliv), aby projekt veřejného osvětlení ve Švehlově ulici a 3 projekty laviček zrealizovalo bez ohledu na to, jak dopadnou v hlasování participativního rozpočtu a to z běžného rozpočtu města. A z financí určených přímo pro PR aby byl zrealizován ten z dalších projektů, který získá nejvyšší počet hlasů bez ohledu na hlasy pro lavičky a osvětlení. Pokud s námi souhlasíte, dejte lajk příspěvku na našem facebooku, nebo napište vašemu zastupiteli, aby váš požadavek předal vedení města na prvním zasedání nového zastupitelstva. Kontakty na zastupitele najdete zde (zatím tam jsou dosavadní zastupitelé).

Prohlédněte si videa jednotlivých projektů a v PaR hlasujte. My jsme se rozhodli podpořit některý z návrhů, které jsou podle nás v PaR správně. Odkaz pro hlasování najdete na konci článku pod videi, která představují jednotlivé projekty. 

VIDEOPŘEDSTAVENÍ PROJEKTŮ


1 - Lávka přes Hartský potok v Podharti (navrhovatelka Linda Harwot)

 

2 - Lavičky na "dálnici" (navrhovatelka Markéta Ševčíková)

 

3 - Odpočinková lavička v Legionářské ulici (navrhovatelka Yvona Černíková)

 

4 - Modernizace hřiště v Macharově ulici (navrhovatel Tomáš Plecháč)

 

5 - Sportovní hřiště Nad Parkem (navrhovatel Dušan Kubica)

 

6 - Veřejné osvětlení ve Švehlově ulici (navrhovatel Josef Pojezdný)

 

7 - Dětské hřiště a posezení v ulici Macharova (navrhovatelka Marta Pešková Staníková)

 

8 - Odpočinek u autobusového nádraží (navrhovatel Marek Malich)




Hlasujte ZDE


Související články
Participativní rozpočet si ve Dvoře Králové letos rozdělí jen zastupitelé, občané musí počkat na další kolo
V participativním rozpočtu vítězí potřeby a hlasy občanů, politici mají jiné nástroje
"Náš návrh není předražený. Provedení je kvalitní a v ceně je i instalace a doprava," obhajuje žák dvorského gymnázia návrh do participativního rozpočtu
Dnes se v Hankově domě koná veřejné projednávání projektů navržených do 1. ročníku participativního rozpočtu
Hlasujte pro projekt, který by měl být realizován v rámci participativního rozpočtu - už jen do 15. listopadu
Už jen v neděli a v pondělí můžete hlasovat pro projekt, který by měl být realizován v rámci participativního rozpočtu
Máte nápad, jak vylepšit nějaké místo ve Dvoře Králové? Zapojte se do participativního rozpočtu města - termín pro odevzdání návrhů se blíží.
Vaše komentáře

Přečteno 341x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
5.04.2024 - 26.05.2024
výstava: DANCE ALL NIGHT
19.04.2024 16:00 - 20.04.2024 20:00
3. Královéhradecký Master UŠO 2024 v šipkách