Vyhledej
Zvičina > Služby občanům > Politika > Komunální volby 2018

DKoalice - nové seskupení jde do komunálních voleb ve Dvoře Králové

Redakce, / 16.05.2018, Dvůr Králové nad Labem
Do podzimních komunálních voleb ve Dvoře Králové nad Labem vstoupí nové seskupení s názvem DKoalice. Společný program pro město se rozhodly voličům nabídnout místní organizace TOP 09, KDU-ČSL a Strany Zelených. Jejich kandidátku doplní nezávislí kandidáti.

FOTOGALERIE - DKoalice – nové seskupení jde do komunálních voleb ve Dvoře Králové


Spojení tří stran s podporou nezávislých kandidátů iniciovala současná radní města Dvůr Králové nad Labem Veronika Tomková (TOP 09): „Jsme Královédvoráci s podobnými názory na to, co může město pro své občany udělat a jak by mělo fungovat. Bylo by zbytečné tříštit síly na třech kandidátkách pod politickými značkami. Jsme tu pro občany Dvora Králové, proto jsme zvolili jasný název DKoalice,“ uvedla Veronika Tomková, která je lídrem kandidátky. Společně s dalšími osobnostmi chce voličům představit nejen vizi vedení města, ale také konkrétní cíle, ke kterým se kandidáti zaváží. „Jejich realizace bude levná, uskutečnitelná v krátké době a zlepší život v našem městě. Kontrola naší práce bude u těchto závazků bezprostřední.“

Jádro kandidátky DKoalice tvoří současní zastupitelé města – Veronika Tomková, Josef Pojezdný, Marta Staníková, Antonín Petráček a osobnosti města - Sofie Hladíková, Kateřina Hojná, Zdeněk Hojný a Filip Pýcha. „V užším kruhu o společném programu pro město jednáme už od začátku roku. Je skvělé, že máme zkušenosti nejen z veřejné správy, ale také z různých profesí, a tak se doplňujeme. Nejsme uzavřenou skupinou, jsme otevření tomu, co chtějí Královédvoráci,“ uvedla Sofie Hladíková (Zelení), ředitelka základní a mateřské školy.

Na webu www.dkoalice.cz, facebookových stránkách @veronikatomkova.cz, ale také na nástěnce na pěší zóně v Revoluční ulici bude mít každý volič možnost se seznámit s jednotlivými kandidáty, dozvědět se, jak se případně zapojit do tvorby programu a sledovat všechny aktivity nové DKoalice. 

Romana Putnová
krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj
Dvůr Králové nad Labem, 14. května 2018

Související články
Ještě jednou Růže pro Masaryka - projev Jaroměřského sochaře Petra Nováka na setkání v Podharti
Chceme slušného premiéra a slušnou vládu
TOP 09 a LES představily lídry pro komunální volby
DKoalice představuje kandidáty do komunálních voleb ve Dvoře Králové
Co podle DKoalice Dvůr Králové nad Labem v současné době nejvíc potřebuje?
Vize, Komunikace a Spolupráce - to jsou 3 hlavní body programu Lindy Harwot - kandidátky DKoalice na starostku
Vaše komentáře
Máme tohle za potřebí?Volič, 17.05.2018 07:57, Reagovat
Tady asi někomu teče do bot, tak hledá možnosti, jak se dostat do zastupitelstva. Iniciátorku V. Tomkovou do zastupitelstva občané Dvora nechtěli, klesla na 4. místo. Nejdříve musel odstoupit Kudrnovský a pak se vzdát mandátu Prouza. A máme to tu zase. Kdopak bude muset odstoupit a komupak asi Prouza přepustí místo tentokrát?

Přečteno 1603x