Vyhledej
Zvičina > Služby občanům > Neziskovky

Televizní díl pořadu Chcete mě ze Dvora Králové bude na ČT2 10. prosince 2017

Redakce / 6.12.2017, Dvůr Králové nad Labem
Již třetím rokem oslovil tým České televize spolek Další šance s nabídkou natáčení pořadů Chcete mě, který se snažím pomoci zvířatům. Další šance je nezisková dobrovolná organizace, která pomáhá pokud možno co největší skupině opuštěných, toulavých a týraných koček. Ve Dvoře Králové funguje od roku 2014.

FOTOGALERIE - Pořad „CHCETE MĚ“ ze Dvora Králové nad Labem

Pořad natočený ve Dvoře Králové můžete sledovat v neděli 10. 12. v 11. 15 hod. na ČT 2 a v dalších reprízách pořadů Chcete mě (od 21. minuty) a Chcete je.      

Ve Dvoře Králové n. L. má spolek Další šance k dispozici centrální depozit na Slovanech a několik dalších dočasných péčí u dobrovolníků, kteří přijatým kočkám poskytují azyl do doby jejich umístění. Kočky tak mohou žít  přímo v domácích podmínkách. Snažíme se jim zajistit kvalitní veterinární péči i krmivo, proto také spolupracujeme s firmou vyrábějící produkty značky Nutrilove. V obchodech chovatelských potřeb Hoby centrum-Pištora a ZOO Buddy Shop-Tesco pořádáme předvánoční sbírku krmiva a steliva zakoupeného na těchto prodejnách (zde najdete též sbírkové pokladničky). 

V současné době je v naší péči celkem 54 koček, některé z nich - asi třetina - zde bohužel stráví zbytek života (kočky neumístitelné ze zdravotních důvodů a kočky plaché). 

Velmi nás mrzí fakt, že i přes vekerou péči, kterou jim poskytujeme, je adoptivních zájemců z našeho města a okolí jen velmi málo. Častěji k nám přijíždějí zájemci z Prahy a dalších vzdálených měst. Tak snad i tentokráte najde některá z našich kočiček vytoužený domov. 

O pořaduTelevizní pořad "Chcete mě?" se na našich obrazovkách objevuje už dlouho - někdy od roku 1992. Tehdy jej vymyslela a "do života" uvedla paní Marta Kubišová. Zpočátku měl trošku jinou podobu, nežli dnes a první zhruba 3 roky jej M. Kubišová uváděla pouze sama. Později byl přizván i další moderátor, kterým se stal známý milovník zvířat, pan Zdeněk Srstka, bez jehož osobitého projevu si dnes "Chcete mě?" snad ani nedokážeme představit. Podstatou pořadu je nabídka opuštěných zvířátek z různých útulků a zvířecích azylů po celé zemi, což je práce zajisté krásná a užitečná, neboť díky ní našlo už mnoho opuštěných psů i kočiček svůj nový domov. Poslední dobou v ní oběma známým osobnostem vydatně pomáhá i Kateřina, dcera paní Kubišové.

Mgr. Iva Pelíšková 

Další šance, z. s.                

https://www.facebook.com/KockyDvurKralove/

Související články
Útulek, kde každá kočka má své jméno i budoucnost
Vaše komentáře

Přečteno 1319x