Vyhledej
Novinky emailem
Zvičina > Podnikání

Známe vítěze soutěže Regionální potravina 2022. Chutnají jejich výrobky i vám?

Regionální výrobci představili své produkty v hradeckých Šimkových sadech

Redakce / 25.07.2022, KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ
Druhý ročník Festivalu regionálních produktů se konal v sobotu 23. července v Šimkových sadech v Hradci Králové a představily se na něm tři desítky výrobců z Královéhradeckého kraje.

Celkem 30 regionálních producentů nabízelo za krásného letního počasí jídlo a pití, ale také textilní výrobky, mýdlo, šperky či malované sklo a porcelán.

Součástí odpoledního programu festivalu bylo také vyhlášení vítězů soutěže Regionální potravina Královéhradeckého kraje. 

Komise navrhla ocenit devět produktů v devíti kategoriích, které následně získaly označení Regionální potravina. Do letošního ročníku se přihlásilo 38 výrobců se 161 výrobky. Nominace byly uděleny ve všech devíti kategoriích. Šest z nich získalo ocenění poprvé.

 Výsledky soutěže Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2022: 

Kategorie

Výrobek a výrobce

Masné výrobky tepelně opracované

HuHu PAŠTIKA Z HUSÍCH JATÝREK,

ADEVA – zařízení školního stravování s.r.o.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

ORIGINAL BILTONG CRAFT BEEF SNACK,

MASO HERE s.r.o.

Sýry včetně tvarohu

Sokolík,

Petr Sokol, Liberk

Mléčné výrobky ostatní

KOZÍ JOGURT,

Ivana Zadražilová, Pilníkov

Pekařské výrobky včetně těstovin

Polický chléb,

Kvíčerovská pekárna spol. s r.o.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

DORTÍK PAVLOVA,

PINK ROSES original s.r.o.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

JABLEČNÝ MOŠT,

Vojtěch Drahoňovský, Železnice

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

PLOTIŠŤSKÉ NAKLÁDANÉ OKURKY kořeněné,

PLOTIŠŤSKÁ ZELENINA – HAK s.r.o.

Ostatní

PLOTIŠŤSKÉ TAJEMSTVÍ, František Kejklíček, Hradec Králové-Plotiště nad Labem


Speciální Cenu hejtmana Královéhradeckého kraje letos získal staročeský uzený bok vyráběný společností ZEPO Bohuslavice, cukrovinka Bezé od společnosti FEST food a Frydrychův mošt z farmy vyrobený Miroslavem Frydrychem z jablek a višní.

Hodnotitelskou komisi tvořili zástupci Ministerstva zemědělství ČR, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. 

 Organizátorem festivalu je Královéhradecký kraj ve spolupráci s Krajskou sítí MAS a Regionální potravinou Královéhradeckého kraje. 

Zdroj: Královéhradecký kraj

 
Vaše komentáře

Přidat komentář

Nadpis:
Jméno:
Email:
sledovat diskuzi emailem
Příspěvek:
Potvrzovací kód:CAPTCHA
Přečteno 522x
 
Hodnocení článku:
Volná pracovní místa


Školní psycholog (ZŠ Sch. sady)

Ošetřoval/ka (Diakonie ČCE Dvůr Králové)


Kalendář akcí