Vyhledej
Zvičina > Služby občanům > Politika

Jiří Hlavatý, kandidát do 2. kola doplňovacích voleb do Senátu 12. a 13. ledna 2018

Podnikatelé dobře znají potřeby občanů a do politiky patří

Redakce, placená inzerce / 9.01.2018
Vážení spoluobčané, nejdříve mi dovolte poděkovat všem, kteří jste mě podpořili v prvním kole doplňovacích voleb. Vašich hlasů si nesmírně vážím zvláště v době, která není pro mě mediálně jednoduchá.

Proč mě volit?

Do politiky jsem šel jako bezúhonný a čestný podnikatel. Jsem občanem České republiky a jak říkal Tomáš Baťa: "Podnikatelé do politiky patří." Podnikatelské prostředí, ve kterém více než 25 let žiji, mě naučilo, že bez úsilí a boje o každou zakázku ničeho nedosáhneme. Zkušenosti z obchodování se zeměmi EU a mé jazykové vybavení jsou také mojí předností pro práci senátora. Mrzelo by mě, kdybych tyto zkušenosti nemohl zúročit i v politice ve prospěch naší republiky. Rád bych se také snažil prosadit, aby stát lépe hospodařil, tedy uměl levně nakupovat a draze prodávat. Nemám žádný problém s dotacemi, ani nemám neobjasněnou minulost. Jsem zajištěný a v podnikání doposud úspěšný. Stojím za svými 2 300 zaměstnanci a stavím se do role obhájce normálních lidí a nepřipouštím žádné prosazování radikálních myšlenek jak pravicových, tak levicových. Společnost JUTA, tak i já platíme veškeré daně v naší zemi. Žádné účty v zahraničí nemám.

Proč pomáhám podnikání v okrese Trutnov?

Společnost JUTA, kterou vedu, podporuje především živnostníky, rodinné, malé a střední firmy, protože mám k jejich práci velký respekt. Jen v trutnovském okrese jsme za loňský rok od 174 těchto podnikatelů zakoupili zboží a služby za 750 mil. Kč a všechny faktury zaplatili v termínu. Tím potvrzuji svoji velkou náklonnost k malým podnikatelům. Nezapomínáme také na dary různým organizacím, za loňský rok jsme jim vyplatili přes 14 mil. Kč. Podle části veřejnosti a médií bych měl zaplatit náklady na doplňovací senátní volby. Možná, že bude lepší, když darem raději pomohu potřebným organizacím na Trutnovsku.

Proč jsem se vzdal poslaneckého mandátu?

Jsem zvyklý se věnovat jakékoliv práci naplno. Jen těžko bych zvládl být poslancem a ředitelem JUTY. Můj plán, kdo by mne v Jutě nahradil, mi nedopadl. Zkušenosti za tři roky na senátorské židli mi potvrdily, že to jde.

Pokud budu zvolen senátorem, čím začnu?

Otevřu znovu senátní kancelář, kterou navštívilo již 184 občanů převážně z našeho okresu a nabídnu pomoc starostům. Dále pak naváži na zodpovědnou práci, kterou jsem doposud odevzdával při posuzování předkládaných zákonů, a vrátím se do práce v hospodářském výboru.

Jiří Hlavatý


Související články
Ing. Jiří Hlavatý měl besedu s občany v kině ve Dvoře Králové nad Labem
Rozhovor s Jiřím Hlavatým
První kolo voleb nerozhodlo o senátorovi za obvod č. 39 Trutnov
Jiří Hlavatý v rozhovoru Pod obry mluvil o práci senátora, o hledání nástupce v Jutě a řadě dalších věcí. Podívejte se na záznam.
Vaše komentáře

Přečteno 1092x